Info

Information om oss

Angalamm startades 2002 av oss, Elisabeth Allard och Juhani Allard Kurikka. Vi bestämde oss då för att lämna storstadslivet i Stockholm bakom oss för ett nytt spännande liv på landet.

Lammuppfödningen började med att vi fick ta hand om ett  par napplamm från granngården och så växte verksamheten till att vi idag har en liten lammgård med 36 tackor och 3 baggar.

Vi arbetar målmedvetet med avel, med noggrant urval av de tackungar vi sparar för att därmed ständigt höja kvaliteten på våra produkter. Vår högsta prioritet är djurens välbefinnande och vi arbetar efter djurens naturliga beteende med lammning tidig vår. Djuren går sedan ute och betar på öppna marker och i skog ända till hösten.

2012 kunde vi öppna vår gårdsbutik där vi säljer våra egna produkter; vackra lammskinn, mattor i lammskinn och trasmattor.

Från och med 2017 så är Anglamm helt Ekologiska och KRAV-Certifierade.

Information om våra lammraser

Vi har tre olika raser: Gotlandsfår, Gutefår och Leicester. Gutefår och Gotlandsfår håller vi rasrena och vi korsar Leicester med Gotlandsfår för att det ger stor variation på skinnen i utseende och karaktär. På så vis tillgodoser vi olika behov vid skinnens användning.

Gutefår är en urpsrunglig robust ras med mycket tät päls. Både tackan och baggen har horn.

Gotlandsfår är rasen med lockig päls från ljusgrå till nästan svart och med svart huvud. Tidigare kallades denna ras Gotländskt utegångsfår.

Leicester är en storvuxen engelsk ras med vit glansig päls och lång svans.

Gutefår

Gutefår

Gotlandsfår

Gotlandsfår

Leicesterfår

Leicesterfår